Wat wij doen

Voor uw woning of bedrijf

Verwarming

Een legplan is een hulpmiddel bij het aanleggen van uw verwarmingssysteem en verwarmingsbuis. Deze verwarmingsbuis kan in verschillende lengtes en soorten patronen worden aangelegd.
Vloerverwarming inslijpen levert, door de korte afstand tussen de leidingen en de bovenkant van de vloer, direct warmte en zorgt voor een snelle en energiezuinige verwarming van uw vloer.
Wanneer er geen cementdekvloer aanwezig is en voldoende hoogte, dan is tackeren een goede oplossing voor uw vloerverwarming. Dit is ook het geval wanneer er een anhydrietvloer aanwezig is.
In een nieuwe woning wordt de vloerverwarming vaak op matten gebonden. Hierna komt er een cementdek of anhydriet vloer die over de vloerverwarming wordt aangebracht.
Radiatoren zijn de bekendste en meest gebruikte hydronische verwarmingselementen. Ook voor de koeling van ruimtes zijn lage temperatuur radiatoren en ventilatorconvectoren de ideale oplossing.

Duurzaamheid

Een hybride warmtepomp werkt op stroom en maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht. Het is daarom een energiezuinig apparaat. Wij koppelen de hybride warmtepomp veilig aan uw cv-ketel.
Een aardwarmtepomp haalt zijn warmte, zoals de naam al aangeeft, uit de aarde. De pomp creëert voor 100% verwarming, waardoor gas niet meer nodig is. De pomp is zeer geschikt bij nieuwbouw en verbouwing.
De lucht-water warmtepomp is een apparaat dat energie uit de buitenlucht haalt. Deze energie wordt door de warmtepomp omgezet in bruikbare warmte voor de centrale verwarming of voor het warme tapwater.
Een warmtepompboiler is een speciaal type warmtepomp dat gebruik maakt van de omgevingslucht of ventilatielucht. De warmte uit die lucht wordt daarbij gebruikt om het water in de boiler op te warmen.
Een zonneboiler maakt gebruik van zonnecollectoren op het dak of in de tuin. In de zonnecollectoren zit een vloeistof die opwarmt door de zon. Het water wordt hierdoor warm en kunt u gebruiken voor sanitair water of de centrale verwarming.
Met een pelletkachel of biomassaketel kunt u uw huis zonder aardgas verwarmen. In plaats daarvan gebruikt u houtpellets.

CV Ketel

De installatie van uw nieuwe cv-ketel en de bijbehorende onderdelen wordt uitgevoerd door één van onze gecertificeerde installateur. De installatie duurt gemiddeld één dag. Wij bieden cv-ketels aan van Remeha en Nefit. Deze cv-ketels zijn snel warm en zuinig.
Periodiek onderhoud van uw cv-ketel zorgt ervoor dat uw ketel zo efficiënt mogelijk blijft werken. Wij komen daarom graag bij u langs om uw cv-ketel schoon te maken en indien nodig onderdelen te vervangen.

Is uw cv-ketel defect of geeft het een storing aan? Het repareren van cv-ketels is specialistisch werk dat, omwille van de veiligheid, alleen door onze erkende installateurs uitgevoerd kan worden.

Nieuwbouw EN Renovatie

Van Vulpen Installatietechniek verzorgt graag de aanleg van alle installaties en het leidingwerk in uw nieuwbouwwoning. Hoewel een nieuwbouwproject vaak in opdracht van een hoofdaannemer wordt uitgevoerd, kunt u met uw nieuwbouwplannen voor een woning ook rechtstreeks bij ons terecht.

Naast nieuwbouw, verzorgen wij ook grote en kleine renovaties. U bent bij ons verzekerd van van een goede planning en uitvoering. Wij beschikken over een brede kennis op het gebied van vloerverwarming, gasleiding, riolering, mechanisme ventilatie, radiatoren, convectoren en sanitair. Hierdoor kunnen wij efficiënt werken.

Sanitair

De installatie of renovatie van een toilet is een klus waarbij het heel belangrijk is dat we alles van tevoren weten. Denk aan stucwerk, de aan- en afvoer, en de toilet zelf.
Wanneer u uw badkamer wilt renoveren en een bad of douche wilt installeren, moet dat vakkundig, snel en comfortabel gerealiseerd worden. Wij houden rekening met uw stucwerk, waterleidingen, aan- en afvoeringen en de vloer.
Een nieuwe keuken installeren kunnen wij compleet en naar uw wens installeren en afwerken. We houden daarbij rekening met het omleggen van leidingen en de aansluiting van uw keukenapparatuur.

Dak- en Zinkwerk

Voor dak- of gevelbedekking gebruiken wij regelmatig zink vanwege de hoge kwaliteit en de luxe uitstraling. Daarbij geven wij de voorkeur aan rheinzink en nedzink. Daarnaast werken wij ook met koper. Dit materiaal leent zich voor verfijnde afwerkingen.
Voor reparaties van bestaande dakbedekking en voor nieuwe dakbedekking, bent u bij ons aan het juiste adres. Daarvoor gebruiken we dakbedekkingen van Royal. Royal heeft een uitgebreid assortiment aan onderlagen, zo is er altijd een passende laag voor elk dakbedekking systeem.
Hemelwaterafvoeren zorgen voor een goede afwatering van dakgoten en daken. De meest bekendste vorm is de PVC regenpijp. Daarnaast zijn er nog veel meer verschillende opties zoals het zinken van uw hemelwaterafvoer (hwa).
In veel gevallen eist de gemeente dat de hemelwaterafvoer van uw woning of utiliteitsgebouw niet op de riolering geloosd mag worden. In dit geval kan infiltreren op uw eigen grond een oplossing zijn.
Felswerk zorgt voor een waterdichte bekleding voor uw dak of gevel. Een felssysteem biedt alle mogelijkheden om aansluiting te krijgen met andere systemen en bouwelementen.

Mechanische ventilatie

Tegenwoordig zijn ventilatiesystemen onmisbaar geworden. Dat komt omdat huizen steeds beter zijn geïsoleerd. Een mechanische ventilatie zorgt er motorisch voor dat vervuilde en vochtige lucht wordt afgezogen uit uw huis.
WTW, ofwel warmteterugwinning zorgt dat u uw huis ventileert met frisse buitenlucht, zonder dat daarbij de binnentemperatuur verandert. Hierdoor kan maar liefst 95% van de warmte of kou uit de afvoerlucht worden teruggegeven aan de toevoerlucht.

CV KETEL ONDERHOUD en reparatie

De verwachte levensduur van een cv-ketel is volgens de meeste fabrikanten ongeveer 15 jaar. En met goed onderhoud is dat zeker te halen. Periodiek onderhoud zorgt ervoor dat uw ketel zo efficiënt mogelijk blijft werken. Van Vulpen Installatietechniek komt graag bij u langs om uw cv-ketel schoon te maken en indien nodig onderdelen te vervangen.

Is uw cv-ketel defect of geeft het een storing aan? Het repareren van cv-ketels is specialistisch werk dat, omwille van de veiligheid, alleen door erkende installateurs uitgevoerd kan worden. Heeft u vragen over uw cv-ketel of zoekt u een betrouwbare partij voor onderhoud en reparatie? Neem dan contact met ons op of maak direct een afspraak.

CALCULATIES

Een transmissieberekening is een berekening over het warmteverlies door de thermische schil. Dit is belangrijk om te weten mocht het buiten ijskoud zijn. Wij leveren u graag een transmissieberekening.
Voor een warmteverliesberekening bent u bij ons aan het juiste adres. Het warmteverlies bestaat uit een aantal factoren zoals de verschillende ontwerptemperaturen, de isolatiewaarden, de massa van het gebouw, het ventilatieverlies én het infiltratieverlies.
De ventilatieberekening gaat uit van het principe dat de luchtafvoer wordt bepaald door de luchttoevoer of dat de luchttoevoer wordt bepaald door de luchtafvoer. Voor de berekening houden we rekening met de overstroom, type ventielen en de verdunningsfactor.

Waterontharders

Een waterontharder heeft als functie om calcium en magnesium (kalk) uit het water te halen. Onze waterontharders van Omega zorgen voor 100% kalkvrij water.
Meestal worden waterontharders geïnstalleerd in de badkamer, in de berging of in de kelder. Wij plaatsen graag uw waterontharder(s) door onze erkende installateurs zodat alle elementen perfect op elkaar afgestemd zijn.
Weet u welke waterontharder u wilt aanschaffen? Dan kunnen wij de levering voor u inplannen. Onze erkende installateur zorgt ervoor dat de waterontharder perfect wordt geïnstalleerd op de gewenste afleverdatum.

Veiligheid

Een rookmelder in uw woning of utiliteitsgebouw is cruciaal om uw veiligheid en die van anderen te garanderen mocht er brand ontstaan. De beste plek voor rookmelders in een woning is de hal en de overloop.
Een koolstofmonoxidemelder biedt de optimale bescherming tegen de gevaren van koolmonoxide. Het advies is om minimaal 1 melder op te hangen, bijvoorbeeld op plafondhoogte in de ruimte met kachel, cv-ketel of boiler.
Een rookkanaal kan middels beugels bevestigd worden aan een bouwkundige constructie. Het vangt het gewicht op van een leiding en voorkomt verschuivingen. Wij zorgen voor een optimale en veilige bevestiging van uw rookgaskanalen.